От НАТО: Руски ядрен удар ще предизвика физически отговор

Използване на ядрени оръжия ще има непредсказуеми последици за Русия
13 окт 2022 13:38, Елка Василева
161
От НАТО: Руски ядрен удар ще предизвика физически отговор
Снимка: архив, БГНЕС

Руски ядрен удар би променил хода на конфликта в Украйна и почти със сигурност ще предизвика "физически отговор" от страна на съюзниците на Киев, а вероятно и от НАТО, заяви пред Ройтерс високопоставен представител от алианса, пожелал анонимност.

Още по темата
Всяко използване на ядрени оръжия от Москва би имало "непредсказуеми последици за Русия", допълни той малко преди срещата групата на НАТО за ядрено планиране, която се провежда при закрити врата.

Според него Москва използва ядрена реторика основно, за да възпре НАТО и някои други страни от директно влизане в конфликта.

В хода на продължаващия вече осми месец конфликт, Русия понесе тежки загуби в жива сила и военно оборудване, а през последния месец премина в отстъпление на няколко фронта.

На фона на това президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински територии, които отчасти се намират под руски контрол и заплаши, че ще ги защитава с ядрено оръжие.

Съветникът на Белия дом по национална сигурност Джейк Съливан миналия месец каза, че САЩ са заявили ясно на Москва, че ще има "катастрофални последици", ако използва ядрено оръжие в Украйна. Той обаче не оповести публично нищо за това какъв точно ще е отговорът на Вашингтон.

Вчера американският министър на отбраната Лойд Остин заяви пред журналисти в кулоарите на срещата на НАТО в Брюксел, че САЩ следят за всякакви индикации за притеснителна промяна в ядрените позиции на Москва, които биха дали повод да се допусне, че Путин се готви за атака с атомно оръжие.

"На този етап не сме видели никакъв знак, които да ни наведе на подобна мисъл", каза Остин.

Междувременно НАТО заяви, че следващата седмица ще проведе годишното си учение за ядрена готовност, наречено "Steadfast Noon".

Отмяната на ученията заради войната в Украйна би било "много погрешен сигнал", заяви във вторник началникът на НАТО Йенс Столтенберг.

"Това са учения, които гарантират, че ядреното ни възпиране остава безопасно, сигурно и ефективно", каза той и допълни, че военната сила е най-добрият начин да се предотврати всякаква ескалация на напрежението.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Кой точно от Нато - чистачката на регионалния офис в София ли ???
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Augusto PinochetНе срями името на Аугусто с тия червени изказвания. Янто си много т-ъ-п и не знаеш ме никой не чака мурзилката да изстреля бракуваните си ракети, ами бива размазана като тахтаба!
126
2
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПАК СИ ПИШЕМ ГЛУПОСТИ ЗА БАБИТЕ В КОКАЛЯНЕ И ПАСАРЕЛ - РУСКАТА ДОКТРИНА ЗА ЯДРЕН УДАР ПО ЕВРОПА ВРЕМЕТРАЕНЕ -7/17 МИНУТИ ЗА ПОРАЗЯВАНЕ НА ЦЕЛИТЕ. ДОКТРИНАТА НА НАТО ЗА ОТГОВОР НА УДАРА 23/29 МИНУТИ ЗА ПОРАЗЯВАНЕ НА ЦЕЛИТЕ РАЗЛИКАТА Е ОЧЕВАДНА НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ОТГОВОРИ В ЕВРОПА И ТОВА В НАТО ГО ЗНАЯТ ТАКА СА ГО И НАПИСАЛИ ЧЕТЕТЕ. ДА НЕ ДАВА ГОСПОД!!!
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия краварски демократи само войни правят.
124
9
 
1
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Наркоманът с червени очички съливан е прав. Ще има катастрофални последици. САЩ ще изчезнат от картата на света за едни около 1000 години. "Княз Владимир" и другите руски подводници, ще се погрижат за това с 900 ядрени бойни глави.
123
9
 
1
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Ядрен удар срещу мищоци е излишен. Защо не следите информациите от страните, разполагащи с възможноста да ударят смъртоносно Щатите. Териториаята на Щатите е много уязвима до степен на унищожението с еднократен ядрен удар. В Атлантика са Посейдоните. Откъм Тихия океан вулканът Йелоу стоун.
122
10
 
3
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Нанесе ли Русия ядрен удар по НАТО и САЩ , няма да има НИКАКЪВ ОТГОВОР !!! Просто няма да е останало НИЩО ...Така , че УМНАТА ......
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен А ядрен удар на НАТО ,сиреч саботаж ,какво ще предизвика ? Нали има два ядрени заряда в Урките ,подарък от Израел ? Мътят нещо ?
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Със сигурност ще има ,,ядрен взрив ,,щом демократите толкова реват ?Е, имат опит ! Залива Тон-Кин ,Гватемала ,пПнама ,безобидния остров Гренада ,хеле пък епруветката на Колин Пауъл за Ирак ,Либия и върхът ,взривяването на двете кули и Световния търговски център. А ! Забравих ,,Северен поток ,,! Очеизвадно е !
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кори Сигурно си бил на майка си и баща си в ... . Имаш ли си представа ,колко здрави са ,,съветските ключове ,,? Учудващо здрави !
118
4
 
8
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Този анонимем представител на алианса ми мирише на факе нюз :)Ако руснаците пуснат атомна бомба в Украйна нищо няма да се случи. Онзи памперс Байдънчо няма да разбере какво се е случило, защото не знае къде се намира. От 2021 американците въоръжават Украйна, какво очакват, руснаците да ги галят с перце ли?! Това не е война, защото руснаците не обстрелват цивилни обекти.
117
3
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
До Анонимен 120 а да ти набият 53 ядрени дупки в сви4ки обекти общо в които има руско ядрено на 12 главно .... какти се струвая 95% от ядрения потециял на п.....едерацията бум още в складовете ... Могат и ще го сторят и руските гни...ди го знаят и треперят
116
3
 
2
 
! Отговори
педалите от ТИМ преди 1 година
Катастрофален физи4ески одговор за русия ..../. Превеждайте в оригинал не свотките на тасс ***
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изтрепете руснаците, писма ми от заплахи, руски шпиони, колко млади хора българи загинаха заради руската пропаганда от 23г до днес, насъскаха българин да убива българин
114
0
 
8
 
! Отговори
Жокера преди 1 година
Не само хората ще пострадат ами и птиците ,животите , дърветата -един цял красив божествен свят.Това са единици хора които нне могат единн косъм да саздадът и да го посеят.а се правят на богове.
113
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болни мозъци !!!! Те уми.рат и света трябва да свърши с тях ...... Не Русия заплашва и говори постоянно за ядрени удари , оак.аните от страх пиндоси не заспиват без да развеят плашилото на Ядрения Армагедон ..... Като замръзнат и погладуват , дано им уврат тиквите ....
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божее, ами нали този атомен удар на руснаците ще удари по Полша, Германия и прибалтийските държави, а Украйна ще стане направо пустиня с високо ниво на радиация поне 50 години! Този 70 г. испански инженер Жозеп Борел прави ли си сметка, че Източна Европа и Европейската част на Русия ще бъдат неизползваеми половин век, а в Централна Европа хората ще бъдат болни от лъчева болест, живи да ги оплачеш! А американците ще се измъкнат като мокър чорап, ако Китай не ги подбере! Това ли ви е победата?!
111
7
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Все пак има факти - СССР през 70 години съществуване има не повече от 3 войни, при това - има периоди изобщо без агресия - да кажем - нападението на Полша 1920 година, Финландската война, влизането в Полша 1939г. - после нямат - чак до Афганистан.Ако са искали - са щяли да окупират Европа, но не са водили нападателни войни.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква е ползата след като масово няма да го видим поради ?!?!?!!? ...... СМЪРТА НИ
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да предизвика нищо защото от такъв няма нужда. Но ако има ще предизвика преди всичко обилно ла..ноотделяне.